Agama buat kehidupan di akhirat, harta buat kehidupan di dunia. Di dunia orang yang tidak berharta berasa susah hati, tetapi orang yang tidak beragama merasa lebih sengsara -Saidina Abu Bakar As-Siddiq

e-usrah

Tuesday, November 08, 2011

IKLAN : sepasang kasut untuk anak-anak yatim

KLIK pada rajah utk melihat dengan lebih besar
[Derma] Bantu Anak Yatim Untuk Bersekolah. Sebarang pertanyaan boleh hubungi Sharini Nadzri Nisa' (013-600 8151)

PERTUBUHAN NISA' MALAYSIA
CIMB ISLAMIC BANK BERHAD
AKAUN NO: 1447 0000349 100

Tambahan sumbangan dana kasut sekolah bagi pelajar miskin&yatim daerah Sepang & Banting. Pihak kami akan membawa adik2 tersebut memilih kasut kegemaran mereka sendiri.insyaAllah =))

Raikan adik-adik kita yang bakal memulakan sesi persekolahan 2012.. seperti kita dulu-dulu begitu meriah dan bersemangatnya menyambut hari persekolahan dengan kasut baru yang putih berseri.. melangkah dengan penuh semangat... =)) jika dulu kita diraikan mengapa tidak sekarang kita raikan mereka??


No comments:

“Amal yang paling baik adalah yang paling ikhlas dan paling benar. Jika amal itu ikhlas tapi tidak benar, maka tidaklah diterima. Jika amal itu benar tapi tidak ikhlas, juga tidak akan diterima kecuali jika dilakukan secara ikhlas. Ikhlas artinya dilakukan hanya karena Allah. Adapun benar artinya adalah sesuai dengan sunnah (tuntunan dan petunjuk Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam).” (Fudhail bin ‘Iyadh)